Ключови участници в драмата с GameStop бяха изслушани от конгресмени в

...
Ключови участници в драмата с GameStop бяха изслушани от конгресмени в
Коментари Харесай

Влад Тенев защити дейтствията на Robinhood и се извини на клиентите си

Ключови участници в драмата с GameStop бяха изслушани от конгресмени в Камарата на представителите на Съединени американски щати. Те са обезпокоени от това, че въпреки вложението да става все по-демократично, огромните играчи на Уолстрийт към момента оказват преобладаващо въздействие, съобщи Асошиейтед прес.

Цената на акциите на GameStop падна с 1600 % през януари преди да скочи внезапно. В драмата бяха въвлечени големи хеджфондове, управителният съвет на обществена медия и елементарни вложители, стремящи се да се възползват от борсовата нервност.

Някои от най-трудните въпроси и най-сурова рецензия бяха отправени към Влад Тенев, основен изпълнителен шеф на капиталовата онлайн платформа Robinhood, която е известна измежду самостоятелните вложители. Тенев отбрани компанията си от изказванията, че комерсиалните ограничавания, които е въвела в пика на треската към GameStop, са ощетили тези дребни вложители в интерес на огромните клиенти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тенев сподели, че Robinhood е наложила търговски ограничавания само, с цел да извърши финансовите условия, открити от регулаторите. Въпреки това той се извини на клиентите на Robinhood.

" Въпреки невижданите условия на пазара през януари, в края на краищата, това, което се случи е недопустимо за нас. Извинявам се на нашите клиенти и, апелирам ви, знайте, че вършим всичко по силите си, с цел да подсигуряваме, че това в никакъв случай повече няма да се случи ", съобщи Тенев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР